IZLETI - MAKARSKA RIVIJERA

Izleti

Budući da se Makarska Rivijera nalazi na sjecištu morskih i kopnenih putova, tijekom turističke sezone nudi vam se mnoštvo zanimljivih izleta, što brodovima na otoke (brač, Hvar, Korčula), što autobusima u obližnje gradove, kao što su Dubrovnik, Mostar, Split i Međugorje. Također, tu se nalazi i ponuda izleta za obližnje prirodne znamenitosti, kao što su Plitvička jezera, planina Biokovo, slapovi Krke, te za ljubitelje avanturizma canoing ili rafting na rijeci Cetini.

Split – Trogir

split izleti

Split je najveći grad u Dalmaciji, a drugi po veličini u Hrvatskoj. Obilazak Splita uključuje stari dio grada, Dioklecijanovu palaču koja je sagrađena u 3. stoljeću, te sadrži brojne povijesne znamenitosti kao što su Peristil, Katedralu (Mauzolej cara Dioklecijana), te Zlatna i Srebrena vrata.
U sklopu izleta u grad Split, nudi se i posjet Trogiru, koji obiluje brojnim kulturno-povijesnim spomenicima. Trogir se smatra najbolje očuvanim romaničko–gotičkim gradom u srednjoj Europi. Jezgru grada sačinjavaju dvorac i kula okruženi zidinama.

Mostar

mostar

Mostar je jedan od najljepših gradova u Bosne i Hercegovine. Smješten je na obali rijeke Neretve, a ujedno je i najveći grad u Hercegovine. Ime je dobio po mostarima (čuvarima mostova). U njemu se nalazi slavni Stari most, koji se, kao i Stari grad nalazi na popisu zaštićene kulturne baštine UNESCO-a. Obilazak grada uključuje razne gradske znamenitosti, kao što su stari tipične turske zgrade, džamije i bazar.

Međugorje

medjugorje

Jedno od najpoznatijih svjetskih katoličkih svetišta, koje svake godine obilazi milijune posjetitelja, a nalazi se u susjednoj Bosni i Hercegovini. Nakon mise, posjetitelji se mogu popeti i na Brdo ukazanja, gdje se Djevica Marija prvi put ukazala svojim vidiocima.

Dubrovnik

dubrovnik

Dubrovnik je jedno od najvažnijih povijesno-turističkih središta Hrvatske, a nalazi se i na UNESCO-vom popisu Svjetske kulturne baštine. Drevni grad, obiluje kulturnim nasljeđem. Okružen zidinama i tvrđavama, riznica je kulturnih i arhitektonskih remek dijela. Obilazak grada otkriva razne gradske znamenitosti, crkve, palače, muzeje i trgove.

Biokovo

biokovo izlet

Planina Biokovo, prirodni park iznad Makarske rivijere obiluje brojnim životinjskim i biljnim vrstama. Sa planine se pruža prekrasan pogled na primorska mjesta i otoke. Izlet se sastoji od panoramske vožnje, te uspona na najviši vrh Biokova, sv.Juru. Ukoliko ste željni mira i prirode, izlet na Biokovo je svakako naša preporuka.

Plitvička jezera

plitvice

Najveći, najstariji i najposjećeniji Hrvatski nacionalni park. Šumovit planinski kraj u kojem se nalazi 16 jezera različitih veličina. Plitvice obiluju brojnim potocima, riječicama i prekrasnim slapovima. Bogata flora i fauna, šumske staze, drveni mostići, čisti planinski zrak te prostrani šumski kompleksi dio su cjeline koju je UNESCO proglasio svjetskom kulturnom baštinom, među prvima u svijetu.

Slapovi Krke

krka

Nacionalni park Krka poznat je po velikom broju jezera i slapova. Park obuhvaća područje uz rijeku Krku koja izvire u podnožju planine Dinare. Kao i svi nacionalni parkovi, i Krka obiluje brojnim biljnim i životinjskim vrstama. Usred jezera Visovac, nalazi se prekrasni otočić o kojem se brinu franjevci, kao što je očuvanje kulture tih prostora i brojnih povijesnih ostataka, te uzgoj biljnih kultura.

Izleti brodom – fish picnic

fish (1)

Tijekom sezone, na Makarskoj rivi možete svakodnevno poći na jednodnevno krstarenje brodom. Obično se polazi kroz jutro i traje cijeli dan. U cijenu izleta je uključen i ručak na brodu. Najčešće se brodovi zadržavaju kraće u Jelsi na Hvaru, te nekoliko sati u Bolu na Braču, gdje posjetitelji imaju priliku razgledati grad, te kupati se u jednoj od najpoznatijih plaža u Hrvatskoj – Zlatnom ratu.

Grad Korčula i otok Mljet

mljet

Krstarenje uz otoke Brač i Hvar, te poluotok Pelješac vodi do prvog odredišta – grada Korčule, koji se smatra rodnim mjestom Marka Pola. Krstarenje se nastavlja do otoka Mljeta. Otok je jedan od najljepših i najšumovitijih otoka u Hrvatskoj, a na njemu se nalazi i Nacionalni park koji je poznat po Velikom i Malom jezeru u kojima je slana voda. U Velikom jezeru se nalazi otočić sa Benediktinskim samostanom iz 12. stoljeća. Izlet uključuje i slobodno vrijeme za kupanje u jezerima ili u slikovitoj uvali Pomena, te uživanje u šetnji kroz gustu borovu šumu.

Privatni smještaj Hrvatska – Apartmani Hrvatska

Agencija Promajna tours, osim ponude izleta, također nudi i Makarska privatni smještaj. Makarska smještaj i Makarska apartmani su idealan izbor za sve željne idealnog odmora na moru. Na našim stranicama www.promajna-tours.hr možete naći i smještajne kapacitete duž Makarske Rivijere pa i šire.