PRIRODNE ATRAKCIJE - MAKARSKA RIVIJERA I OKOLICA

Rijetke su regije u svijetu koje se mogu pohvaliti tolikim prirodnim raznolikostima kao što je Makarska Rivijera i njegova okolica.  Lanac planina, među kojima je i jedna od najviših u Hrvatskoj, koje dijele kontinentalna obilježja Zagore od mediteranskog ugođaja plaža, među najljepšima je na svijetu. Tu su morski plićaci i otvorena mora, mali otočići i skrivene plaže, divlji brzaci i mirna korita rijeka, najljepši otoci Mediterana i sure hridi s endemskim vrstama usred pučine, duboka jezera i još neistraženo bogatstvo podzemnih spilja.

JADRANSKO MORE
Najveća prirodna atrakcija je naše prelijepo Jadransko more. Hrvatski Jadran je jedno od najljepših svjetskih mora koje čistoćom spada u sam svjetski vrh. Turističkoj atraktivnosti pridonosi i njegova boja i prozirnost koja se povećava prema jugu i pučini.

makarska jadranso more

Makarska Jadranso more

RIJEKA CETINA
Za krševitu Zagoru rijeka Cetina je oduvijek značila život – i danas, jednako kao i u prošlosti, ona je izvor pitke vode, natapa plodna polja i pokreće mlinove. Cetina je poznata i kao atraktivno odredište za sve riječne aktivne  sportove, a prilikom turističkih obilazaka nezaobilazni su vodopad Gubavica i plovni kanjon Omiša.

CRVENO JEZERO
Crveno jezero je krška jama ispunjena vodom u blizini Imotskog. Jezero je nastalo urušavanjem svoda iznad jame i spada među najdublja jezera u Europi. Navodno se još nikada nije izmjerila njena prava dubina zbog jakih podvodnih struja koje prolaze ispod jezera i vode tko zna gdje.

MODRO JEZERO
Odmah uz Crveno jezero smjetilo se i Modro (Plavo) jezero. Narod mu je dao ime zbog modre boje njegove vode. Modro jezero ima oblik bubrega. Voda neprestano oscilira i dubina se jezera mijenja ovisno o kišama i podvodnim vodama. Svake godine kad jezero presuši na njenom suhom koritu odigra se nogometna utakmica između “Vukova” i “Vilenjaka”.

BIOKOVO
Biokovo je  planinski je masiv u poviše Makarske Rivijere koji dijeli Jadran od Dalmatinske zagore. Područje planine Biokovo je proglašeno Parkom prirode 1981. godine. Sa vrha Vošac, nedaleko od planinarse kućice, pruža fantastičan pogled na Makarsko primorje i otoke.

biokovo makarska

Biokovo Makarska

PAKLENI OTOCI
Pakleni otoci najljepši su dio hvarske, a mogli bismo bez pretjerivanja kazati i čitave hrvatske rivijere. Razigrana niska šumovitih otočića uronjenih u bistro, azurno more, nekoliko kupališta, izletišta, te bezbroj malih skrovitih žala, kamenih terasa okrenutih suncu i prelijepih pustih uvala, predstavljaju, kako netko reče, “Arkadiju na dohvat ruke.

MODRA ŠPILJA
Modra špilja se nalazi na istočnoj strani otoka Biševa, nedaleko od Komiže na otoku Visu. Ima dva otvora od kojih je manji otvor umjetno je produbljen i kroz njega može proći brod na vesla. Špilja je geomorfološki jako zanimljiva te predstavlja tipičan krški oblik                                      .

Privatni smještaj MakarskaApartmani Makarska

Makarska rivijera zbog svoje atraktivnosti je prepoznala da je turizam jedna od osnovnih grana turizma te se u tom smjeru i kreće. Ponuda smještaja je sve veća i kvalitetnija. Agencija Promajna Tours HR svojom ponudom vam može pružiti kvalitetan i potpun smještaj koji će zadovoljiti i najzahtjevnije, te učiniti vaš boravak na Makarskoj Rivijeri savršenim. Posjetite nas i rezervirajte vaš smještaj (apartmani, kuća za odmor, villa sa bazenom, luksuznu villu) preko naših stranica.