Usprkos sjajnom otporu Vrgorčana, Novo Vrijeme Apfel ponovno prvak Hrvatske

MNK Novo Vrijeme Apfel iz Makarske obranio je naslov prvaka Hrvatske u trećoj i odlučujućoj utakmici finala! Prava drama odvijala se u petak navečer u Vrgorcu. U regularnom dijelu susreta rezultat je bio 7:7, a Makarani su slavili nakon izvođenja penala u kojima su zabili tri, a primili dva gola. Za Vrgorac su zabili Jurić, Kraljević, Jelavić, Suton i Pervan, a za Novo Vrijeme Apfel Andrijašević, Lucas, Musinov, Kozazić, Bajrušović i Vukovaić.

 

Treba čestitati obama klubovima, osobito jer su “biokovski” klubovi ušli u finale u vrlo jakoj konkurenciji, osobito sa zagrebačkim i splitskim klubovima.
Trener Makarana, Teo Strunje, nije mogao skriti oduševljenje pobjedom i obranom naslova.

– Ovdje je atmosfera bila fenomenalna. Toliko naših ljudi da sam pod dojmom kakvu su atmosferu stvorili. Znali smo da će biti teško i očekivali smo ovakvu utakmicu iako nitko nije znao da će biti ovakva drama. Prvo smo se mi spašavali, pa su se oni spašavali zadnjih par sekundi i onda opet mi na kraju produžetaka, ali kažem – ovo je sva draž futsala.

Čestitam prvo svojim igračima, kapa do poda. Čestitam i Vrgorcu. Ne bi bilo nezasluženo da su oni večeras i slavili iako mislim da smo mi bili jedan korak ispred, ali ovaj grad i ovaj klub je zaslužio već jednu veliku titulu – kazao je trener.

Junak utakmice bio je vratar Filip Baković koji je obranio dva penala.

– Dali smo sve od sebe. Čak i više nego što možemo. Mogli smo to završiti u regularnom dijelu. Nažalost, Vrgorac nam je postigao pogodak par sekundi prije kraja. Morali smo otići u produžetke, pa su poveli, mi izjednačili i onda penali, a to je uvijek lutrija.

Ovaj put smo imali sreće.

Nakon što smo gubili, dogovor je bio da idemo dignuti glave. Tek je bilo prvo poluvrijeme. Znali smo da će oni fizički pasti i da smo moćniji od njih. Išli smo kao da je početak utakmice, dignutih glava – kazao je Bašković nakon utakmice.