Idealno mjesto za obiteljski odmor

Ukoliko želite provesti nezaboravne trenutke sa vašom obitelji na prelijepom Jadranu, svakako vas savjetujemo da posjetite Makarsku rivijeru, koja je jedno od najpoznatijih turističkih odredišta Hrvatskog priobalja, a privlačna ponajviše zbog svoje raznolike turističke ponude, gostoljubivih domaćina, te naravno i zbog svojih prirodnih i klimatskih karakteristika.

Makarska rivijera pružiti će Vam idealan odmor, priliku da se opustite, a vašoj djeci mnoštvo zabavnih sadržaja. Brojne kilometarske plaže nude Vam izbor različitih zabavnih sadržaja za djecu, ali i ukoliko želite provesti miran obiteljski dan, tu su i razne skrivene uvale na kojima se možete osamiti.

brela

Naša rivijera je i dobitnik raznih nagrada koje je zaslužila svojom brigom za uređenje okoliša, a odlučite li se za ovu prekrasnu destinaciju, brzo ćete se i uvjeriti u njihovu opravdanost.
Plaže su pretežno šljunčane, a uz duge šetnice okružene borovinom možete naći mnoštvo turističkih i zabavnih sadržaja, te restorana sa gastronomskim specijalitetima.

Za vrijeme ljetnih mjeseci, u Makarskoj je u noćnim satima vrlo živo, jer naši posjetitelji osim zabave u mnogobrojnim kafićima, restoranima i diskotekama, mogu uživati i u našoj raznovrsnoj ponudi zabavnih i kulturnih priredba.

makarska

Sa Makarske rivijere nude se i razni izleti, kao što su izleti brodovima na obližnje otoke, izleti u gradove sa mnogim kulturno-povijesnim spomenicima, a možete i posjetiti prekrasne prirodne znamenitosti kojima ovo područje obiluje. Za ljubitelje aktivnog turizma mnoštvo je mogućnosti, od paraglidinga, penjanja po stijenama, planinarenja, brdskog biciklizma, trekkinga (bicikl) do ekstremnih sportova na vodi: jedrenje na dasci, ronjenje i paragliding.

Klima je blaga, zahvaljujući Biokovu, planinskom masivu koji sprječava prodor kontinentalne klime na ovo područje. Zbog toga su nam zime blage, a ljeta duga i topla. Makarska ima preko 2750 sunčanih sati tijekom godine, a temperature iznad 20 °C od Srpnja do Rujna, dok zs idto vrijeme i naše kristalno čisto more dostiže sličnu temperaturu.

podgora

Ukoliko želite bolje upoznati povijest i kulturu grada, svakako posjetite Franjevački samostan, Malakološki muzej, gradski muzej, galeriju Gojak, crkve Sv. Marka i Sv. Filipa, te u parku Sv. Petra i nedavno obnovljenu istoimenu crkvu.

Na ovim se područjima nude raznovrsni tipovi smještaja, kao što je smještaj u hotelima, apartmanima i sobama privatnih iznajmljivača, luksuznim vilama sa bazenima, ali i smještaj na obližnjim otocima u tipu robinzonskog turizma.
Posebno je za istaknuti sve popularniji seoski turizam. Smještaj udaljen nekoliko kilometara od plaža, pruža vam neopisiv mir, čisti zrak i okruženje predivnom netaknutom prirodom. Većina tih kuća posjeduje i bazen, raznovrsne sadržaje unutar istog, pa naši gosti jednostavno mogu uživati i bez odlaska sa posjeda.

odmor

Većina naših iznajmljivača imaju dugogodišnje iskustvo u bavljenju turizmom. Mnogi naši gosti vole upravo ovaj tip smještaja, zbog njihove ljubaznosti i uloge dobrih domaćina. Nerijetko darivaju svoje goste domaćim proizvodima koje su sami napravili, a zahvalni gosti im se rado vraćaju.

Za one koji preferiraju smještaj uz more, osim velikog broja hotela na samoj plaži, tu su i privatni apartmani. Cijena koju plaćate za ovakvu lokaciju, obično je malo veća od uobičajene, ali predivan pogled na plažu i more, a naročito blizina iste, kao i mnogo drugih sadržaja, izvrstan je izbor za obitelji sa manjom djecom koja ne dolaze sa vlastitim prijevoznim sredstvom.